logo_etusivu.png
Aasialaisissa huippuravintoloissa työskennellyt Chef Vu: ”Maku on Turun paras aasialainen ravintola”

Maku-ravintolan keittiötä luotsaa Ng Oc Tuyen Vu, tuttavallisemmin Chef. Yli 40 vuotta kokkina toiminut Vu on uransa aikana työskennellyt lukuisissa huippuravintoloissa eri puolilla Aasiaa ja Kiinaa, ollut avaamassa useita ravintoloita ja toiminut myös opettajana. Viime vuosina hän on työskennellyt Sheraton Hotelsin ja Premier Havana -hotellin ravintoloissa.

 

Vu muutti Suomeen auttaakseen Maku-ravintolan kehittämisessä, ja hänen tavoitteensa on luoda ravintolasta koko Turun paras aasialainen ravintola.

 

Vu on uudistanut Maku-ravintolan koko ruokalistan, ja tuonut sinne uusia, moderneja annoksia. Luvassa on aitoja makuja muun muassa Vietnamista ja Thaimaasta. Vu käyttää ruuissaan paljon kasviksia, ja hänen suosikkimausteensa ovat chili ja sitruunaruoho.

 

 

Suomessa Vu on nähnyt lunta ensimmäistä kertaa elämässään. Lumisade oli Vun mielestä maaginen kokemus, mutta Suomen talven pimeys on tullut hänelle yllätyksenä.